Kazakistan Sanatçısı Bahytkan Myrzahmetov’un Kişisel Resim Sergisi ile Özbekistan Sanatçılarının Toplamda 65 Eserden Oluşan Sergisi, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Tarafından Açılıyor…
Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2019, 23:30
Son düzenleme: 08 Ağustos 2019, 14:36

Özbekistan Ressamlarının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 40 eserden oluşan Özbekistan Sanatçıları Sergisi ile Kazakistan Sanatçısı Bahytkan Myrzahmetov’un 25 eserden oluşan Kişisel Resim Sergisi’nin yer alacağı iki ayrı sergi, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, iki ayrı serginin açılışı, 30 Nisan 2019 Salı günü saat 09.30’da, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonları’nda yer alacak. Sergiler, 14 Mayıs 2019 tarihine kadar hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Özbek Ressamların Kendine Özgü İfadeleri Yansıtılacak…
7 Özbek ressamın eserlerinin yer alacağı Özbekistan Sanatçıları Sergisi’nde, kendi hislerini eserlerine yansıtmaya çalan Muhtarhan Isanov’un güzellik kavramını ifade etmeye çalıştığı eserleri sergilenecek. Nodirbek Bobomuratov’un Orta Doğu'nun sanatsal mirasını kendine özgü bir kırılımla anlattığı eserleri, heykel ve enstalasyon ustası olan Jamal Usmanov’un resimlerinde gerçekçilik tarzını gösterdiği ve mistik parçalar taşıyan eserler, Erkin Djuraev'in avangart tarzın görüldüğü eserleri ile ev temaları, ulusal görüntüler ve kostümleri sergilediği tuvaller ile eserlerinde halk teması olan Dilshojon Eshmatov'un çalışmaları izleyici ile buluşacak.

Duyguları Renk ve biçimlerle Aktaracak…
Kazakistan Sanatçısı Bahytkan Myrzahmetov ise kişisel sergisinde, görünmez dünyayı ve duygularımızı eserlerinde kendine has özellikleri ile renk ve biçimleriyle aktaracak. Moskova V.I. Surikov Devlet Sanat Enstitüsü ve Almatı Sanat Okulu’ndan mezun olan Bahytkan Myrzahmetov, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Emekçisi ünvanına sahiptir. Kazakistan Cumhuriyeti Sanat İşçileri Sendikası üyesi olan Myrzahmetov aynı zamanda Kazakistan Sanatçılar Birliği Altın Markası’na da sahiptir. Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği’nin 80. yıldönümü anısına kendisine onursal madalya takdim edilen Myrzahmetov, çeşitli Birlikler ile Cumhuriyetlerdeki resim ve poster yarışmalarında ödüller kazandı. Sanatçı kimliğinin yanında bir de diplomat kimliği olan Bahytkan Myrzahmetov, 5 kişisel sergi organize etti.