Arnavutluktan 10 Sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Özel Olarak Hazırladığı ve 26 Eserden Oluşan ‘Arnavutluk Sanatçıları Sergisi’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu Tarafından Açıldı…
Eklenme Tarihi: 09 Ağustos 2019, 16:55


Arnavutluktan 10 sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 26 eserden oluşan ‘Arnavutluk Sanatçıları Sergisi’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Ulusal birlik Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Savaşan, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, sanatçılar ile davetli misafirler katıldı.

Serginin açılışında, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Arnavutluk sanatçıları adına Parid Dule ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu birer konuşma yaptılar.

Sanat, Toplumların Sadece Bir Yansıması Değil Aynı Zamanda Kendilerini Sorgulamalarına da Olanak Sağlıyor…
Serginin açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, toplumların her zaman bir yansıması olan sanatın, modernizmin oluşumuyla beraber, toplumların sadece bir yansıması değil aynı zamanda kendilerini sorgulamalarına da olanak sağladığını dile getirdi.

Modern Sanat Müzeleri’nin, estetik olarak nelerin sanat sayılıp sayılamayacağını belirlediğini ifade eden Prof. Dr. Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin de farklı ülkelerden sanatçıları bir araya getirerek yaratıcılıkta özgünlük sağlayan eşsiz bir proje olarak Türk Dünyasını bu coğrafyada birleştirdiğini söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin benimsemiş olduğu 4’üncü Nesil Üniversite modeli ile akademik çalışmaları, araştırmaları ve Ar-Ge faaliyetlerinin tüm bilimsel verilerini toplum faydasına dönüştürmeyi esas aldığından söz eden Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, bilim üreten kampus olarak bünyesinde bulundurduğu farklı araştırma merkezleri ile laboratuarları sistematik olarak bütün araştırmacıların hizmetine sunduğunu söyledi.

Bilimsel Yayınlar Sosyal Medyada Araştırmacılara Açılıyor… Near East Scientists on Social Media Ağı Kuruldu.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin proje ve yayın sayısının gün be gün arttırmaya devam ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Son üç yılda üniversitemiz öz kaynaklarıyla 380 araştırma projesi kabul edilmiş, bunların 120’si tamamlanmış, 250’si ise devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl uluslararası yayın sayımız 1200’e ulaşmış ve haklı gururu bizlere yaşatmıştır. Yıllık yayın sayımızı ve kalitemizi yukarılara çekmek en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Yakın Doğu adresli yayınların geniş kitlelere ulaşması adına ülkemizde belki de dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yakın Doğulu araştırmacıların ürettiği araştırma sonuçlarını daha geniş kitlelere duyurmak için Yakın Doğu Üniversitesi Bilim Ağı - Near East Scientists on Social Media (NeuSciSocMed) facebook ve instagram üzerinden yayına başlamış bulunmaktadır. Bilim Ağı, Yakın Doğu adresli yayınlara erişim kolaylığını sağlayacak ve araştırmacılar arasında işbirliğini arttıracak akademik bir sosyal ağ olacak. Bununla birlikte akademisyenlerin alanlarıyla ilgili en son bilimsel yayınlardan haberdar olmalarını aynı konu üzerinde çalışan akademisyenlerin iletişim kurarak çalışmalarını zenginleştirmelerine ve araştırma sorunlarına çözüm bulabilmelerine olanak sağlayacak” dedi.

Kıbrıs’ta Bulunmaktan Mutluluk Duydular…
Arnavutluk sanatçıları adına konuşan Parid Dule da “Bu sergiyi gerçekleştirdiğimiz için ve şu an bizimle paylaştığınız için şükranlarımızı sunmak isterim. İlk defa Kıbrıs'a geliyoruz, burada olmaktan ve izlerimizi bırakmaktan çok mutluyuz. Bu yüzden bunu hiç unutmayacağız. Bizi buraya davet ettiğiniz, ilginiz ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Sucuoğlu: “Yakın Doğu Üniversitesi KKTC Adına Dünyaya Açılan Adımlar Atıyor…”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da, Yakın Doğu Üniversitesi’nde bugüne kadar yaklaşık 15 serginin açılışına katıldığını sergilerin 90’ıncısına katılmanın ayrı bir heyecanı içerisinde olduğunu vurgulayarak burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin sanat anlamında iddialı bir yola çıktığını ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin sanat alanında da adından söz ettireceğini belirten Bakan Sucuoğlu,“Buraya gelen sanatçıların KKTC’yi tanıma, Kıbrıslı Türkler ile buluşma fırsatı bulduklarını, kendi ülkelerine döndüklerinde dünyada bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olduğunu, Kıbrıs Türk Halkının varlığını ve Yakın Doğu Üniversitesini anlatıyorlar. Sanatçıların bu bağlamda olumlu fikir beyan etmeleri bana göre ağızdan ağıza yapılan en etkili reklam şeklidir. Bu anlamda müzede sergilenen resimlerin ötesinde bu süreç Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anlatılması ve tanıtılmasında büyük katkı sağlıyor. Bu konuda Yakın Doğu Üniversitesi fazlasıyla üzerine düşen görevi yapıyor. Hedeflenen 20 bin eser için önümüzde daha uzun bir süreç var, inşallah gelecek olan sanatçılarla birlikte bu tanıtım ağı da giderek genişleyecek” şeklinde konuştu.

Erenköy Direnişi’ne de değine Bakan Sucuoğlu, Erenköy’ü Kıbrıs’ın Çanakkale’si olarak nitelendirerek, Kıbrıs Türkü’nün bu seviyelere kolay gelmediğini müzelerle, sergilerle, Yakın Doğu Üniversitesi’nin dünyaya açılan adımları ile kabuğumuzu kırma çabalarının nereden nereye geldiğimizin bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi. Yakın Doğu Üniversitesi’nin büyümesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin büyümesine ve tanıtımına ivme kazandıracağını belirten Bakan Dr. Faiz Sucuoğlu, “Bu vesileyle başta Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’e teşekkürlerimi bir borç bilirim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sergi Kurdelesi Kesildi…
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından Arnavutluk Sanatçılarına teşekkür belgesi takdim edilerek sergi kurdelesi kesildi. Arnavutluk Sanatçıları sergisi 23 Ağustos 2019 tarihine kadar hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında, Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.