Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Özel Olarak Hazırlanan ve Tataristan Resim Sanatçıları Rabis Saliakhov, Viktoriia Egorova, Rustam Gabbasov, İlshat Mingazov ve Vitalii Petrov’un 18 Eserinden, Kırgızistanlı Sanatçılar Baizak Alybaev’in 41Eserinden, Azat Idrisov’un 33 Eserinden, Kazakistanlı Sanatçılar Omar Babazhanov’un 25 Eserinden ve Kuandyk Baimukhanov’un 33 Eserinden Oluşan Kişisel ve Karma Sergiler Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy Tarafından Açılıyor.
Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2019, 09:20

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan ve Tataristan resim sanatçıları Rabis Saliakhov, Viktoriia Egorova, Rustam Gabbasov, İlshat Mingazov ve Vitalii Petrov’un 18 eserinden, Kırgızistanlı sanatçılar Baizak Alybaev’in 41 eserinden, Azat Idrisov’un 33 eserinden, Kazakistanlı Sanatçılar Omar Babazhanov’a ait 25 eserden ve Kuandyk Baimukhanov’a ait 33 eserden oluşan kişisel ve karma resim sergileri Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy Tarafından Açılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda gerçekleştirilecek Tataristan resim sanatçıları Rabis Saliakhov, Viktoriia Egorova, Rustam Gabbasov, İlshat Mingazov ve Vitalii Petrov’un resim sergisi ile Kazakistanlı resim sanatçıları Omar Babazhanov ve Kuandyk Baimukhanov’a ait Kişisel Resim Sergilerinin açılışı 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 08.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda, Kırgızistanlı resim sanatçıları Baizak Alybaev ile Azat Idrisov’a ait kişisel resim sergileri ise 30 Eylül 2019 Pazartesi saat 09.30’da İletişim Fakültesi Sergi salonunda yer alacak.

Dekoratif, Ulusal-Etnik ve Halk Kültürü Yansıtılacak…
Tataristanlı sanatçılardan Viktoria Egorova’nın "Aramızdaki Melekler" isimli eserlerinde dekoratif bir tarz göze çarpıyor. Rustam Gabbasov'un eserlerinde ise dışavurumcu naif sanat tarzı görülüyor. Rabis Salyakhov'un çalışmaları ulusal-etnik tarzda yer alırken, Vitaly Petrovich'in eserleri, Chuvash halk kültürünü anlatıyor.

Tarihi Eserler, Maddi Anıtlar ve Manevi Miraslar Sergilenecek
Kazak sanatçı Omar Babazhanov’un 25 eserinden oluşan kişisel resim sergisinde, tarihi eserlerin portreleri, Kazakların maddi anıtları ve manevi mirasını gösteren çalışmalar yer alıyor.

Omar Babazhanov Kimdir?
1970 yılında Türkistan'da doğdu. 1985-1989 yılları arasında Kasteev Sanat Okulu’nda okudu. 1991-1993 yılları arasında bir sanat okulunda öğretmen olarak çalıştı. 2012'den beri Avrasya Tasarımcılar Birliği üyesidir. 2007'de “Büyük Bozkır İncileri” yarışmasına katıldı. Sanatçının eserleri hem BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerinde hem de Türkiye, İngiltere ve Almanya'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Anıtsal Tarzda Çalışmalar Yer alacak
Kazak sanatçı Kuandyk Baimukhanov’a ait eserlerde de anıtsal tarzda çalışmalar yer alıyor. 33 eserden oluşan kişisel resim sergisinde sanatçı eserlerinde kendi sanat dünyasını yansıtıyor.

Kuandyk Baimukhanov Kimdir?
Kazakistan'da doğdu. Gorky'nin adını taşıyan Omsk Devlet Pedagoji Üniversitesi'nden mezun oldu. 2013-2014 yılları arasında sanat okulunda öğretmen olarak çalıştı. 2015 yılından beri Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi'nde öğretmen olarak çalışıyor. 2016'dan beri Kazakistan Sanatçılar Birliği üyesidir. Eserler Kazakistan, Rusya, ABD, İngiltere ve Hindistan'da özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Sanatçının Kendine Özgü Farklı Tarzlarda Çalışmaları Yer Alacak
Kırgızistanlı sanatçı Bayzak Alybaev ise 41 eserden oluşan kişisel resim sergisinde kendine özgü tarzlarda çalışmalar yapmıştır.

Bayzak Alybaev Kimdir?
3 Şubat 1974'te Frunze şehrinde doğdu. 2003 yılında Kırgızistan’da Sadykov adını taşıyan Ulusal Sanat Akademisi'nden, Şövale Resmi Fakültesi’nden mezun oldu. Cumhuriyetçi ve uluslararası sergilerin katılımcısıdır. 1999'da ilk cumhuriyetçi resim yarışmasında ikincilik kazandı. 2016, 2017, 2018'de Kırgızistan ve Türkiye'de kişisel sergileri açıldı. Eserleri Kırgızistan, Çin, Kazakistan, Kore, Kıbrıs, Rusya, İngiltere, Almanya, Türkiye, Fransa, Belçika, Macaristan ve diğer ülkelerde özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Azat Idirisov Kimdir?
1986 yılında St.Petersburg'da doğdu. 2002-2006 yılları arasında Chuikov'un adını taşıyan Kırgızistan Devlet Sanat Okulu'nda okudu. 2006-2011 yılları arasında Sadykov Ulusal Sanat Akademisi'nde okudu. 2015'ten beri cumhuriyet sanat sergilerin üyesidir. 2017'den beri Kırgızistan Sanatçılar Birliğinin üyesidir. Kırgızistanlı sanatçı Azat Idirisov kalıtsal bir sanatçıdır. Babası ünlü ressam Idirisov Ormonali, annesi ise saygın bir sanatçı ve sanat eleştirmenidir. Azat’ın babası Idirisov Ormonali de Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin projesinde yer almıştır. Sanatçı 33 eserden oluşan kişisel resim sergisi ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi projesinde yer alacak.