36 Serginin Toplu Açılışının Yapıldığı Yakın Doğu Üniversitesi “9. Uluslararası Fotoğraf Günleri” Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Katılımı ile Başladı…
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 17:01
Son düzenleme: 07 Ağustos 2019, 16:00

Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu yıl Kıbrıs Modern Sanat Müzesi etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve 36 serginin toplu açılış töreninin yapıldığı “9. Uluslararası Fotoğraf Günleri” Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımı ile başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda yapılan 9. Uluslararası Fotoğraf Günleri’nin açılışında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başta olmak üzere, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve misafirler hazır bulundu.

Fotoğraf Günleri açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Şanlıdağ: “ 500’e Yakın Eser Sanatseverlerle Buluşacak…”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şalıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi etkinlikleri kapsamında, çok farklı fotoğraf çalışmalarının yer aldığı, Kıbrıs’ın tek ve en büyük etkinliği olan 9. Uluslararası Fotoğraf Günleri’nde, 36 kişisel ve karma fotoğraf sergisi yanında 500’e yakın eserin sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Prof. Dr. Şanlıdağ, 5 ülkeden 100’e yakın fotoğraf sanatçısı ve akademisyenin yer aldığı bu yıl ki organizasyonda, sergi, slayt gösterileri ve söyleşilerin yanı sıra fotoğraf sanatıyla ilgili akademik bildiriler de sunulacağını aktardı.

“Yaptıklarımız Sanatın BirleştiriciGücü’nün Özetidir…”
Son 7 ay içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde 33 serginin gerçekleştirildiğini ve  halihazırda  9 serginin kampüste sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesiyle birlikte Üniversitede, “Araba Müzesi, Milli Tarih Müzesi, Denizcilik Müzesi, Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi, Bıçak ve Kılıç Müzesi” ile 7 müzenin sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği atılımları, tüm kısıtlamaları ve sınırlamaları reddeden bir güç olan “Sanatın Birleştirici Gücü” cümlesi ile tanımlayan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket bizim” dizelerini kullandı.

“Bilim, Sanat ve İnovasyon ile Küresel Bilgi Merkezi Olmak Yolunda İlerliyoruz…”
30 yıldır bu Coğrafyada Yakın Doğu Üniversitesi denince akla eğitim, bilim, sanat ve inovasyon geldiğini ifade eden Prof. Dr. Şanlıdağ şunları dile getirdi: “Kurulduğu günden itibaren küresel bilgi merkezi olma yolunda ilerleyen Yakın Doğu Üniversitesi, dünya üniversiteleri ile yarışan, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmeyi hedeflemiş bir üniversite olarak akademik ve inovatif çalışmalarını sürdürmektedir. 20 Fakülte, 6 Enstitü, 32 Araştırma ve uygulama merkezi, 104 araştırma ve uygulama laboratuarları, Büyük Kütüphanesi, Süper Bilgisayarı, sayısız Bilimsel Araştırma Projesi, 1200’e ulaşmış uluslararası yayınla, 1’i Nobel ödüllü, 2’si Tübitak bilim ödüllü, 5’i Bilime Yön Veren Türk Biim İnsanları arasında yer alan 1000’in üzerinde akademisyeniyle ortak hedefe doğru kararlı adımlarla ilerlemekteyiz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şalıdağ sözlerinin sonunda, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Gazi Yükse’e, düzenleme kuruluna, akademisyenlere ve sanatçılara şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı: “Bir Ülkenin Gelişmişlik Düzeyini Gösteren Sanat ve Kültür Alanında Yakın Doğu Üniversitesinde Yer Alan Etkinler Saymakla Bitmiyor…”
Kültür sanat etkinliklerinin gündeminin ön sırasında yer alan konu başlıklarından biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yaptığı konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesinde sık sık düzenlenen bu tür etkinliklerden dolayı Günsel Ailesi’ni, üniversite yönetimini ve öğretim görevlilerini kutladı.

Sanatsal etkinliklerin düzenlenmesinde emek veren ve alın teri dökenlere en içten sevgilerimi iletiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kültür ve sanat boyutu geride kalmış kalkınma gerçek anlamda bir kalkına değil. Gelişmişliğin en önemli konularından biri, ihracat rakamları, enflasyon oranları ve turizm rakamları yanında kültür ve sanattır” dedi.

Bu yönde kıvanç duyulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, toplumda kültürel ve sanatsal alanda devinim yaşandığını özellikle fotoğraf alanında ciddi bir gelişim olduğunu söyledi.  Üniversitelerin bu konuya olan ilgilerinin artarak sürdürülmesi halinde toplumun diğer kesimini de etkileyeceğini ve bu anlamda iyiye bir gidiş olacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan etkinliklerin saymakla bitmeyeceğini dile getirerek, Üniversiteye yürüteceği çalışmalarında üstün başarılar diledi.

Sergiler 31 Mayıs’a Kadar Gezilebilecek…
Konuşmaların ardından 9. Uluslararası Fotoğraf Günleri’nin açılış kurdelesi kesilerek sergiler gezildi. Organizasyon kapsamında açılan sergiler, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar 08:00-18:00 saatleri arasında gezilebilecek. 5 ülkeden 100’e yakın fotoğraf sanatçısı ve akademisyenin yer aldığı bu yıl ki organizasyonda, 37 kişisel ve karma fotoğraf sergisi yanında 500’e yakın eser sanatseverlerle buluşacak. Fotoğraf Günleri kapsamında İletişim Fakültesi Turuncu Salonunda yer alacak sergi, atölye, panel ve söyleşiler yanında fotoğraf sanatıyla ilgili akademik bildiriler de sunulacak.