Kazakistanlı 5 Ressamın 30 Eserinden Oluşan “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar Tarafından Açıldı…
Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 15:52
Son düzenleme: 07 Ağustos 2019, 15:50

Kazakistanlı 5 ressamın Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 30 eserden oluşan “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar tarafından açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışına Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Anna Günsel, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Savaşan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, misafir sanatçılar ile sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Kazakistan Sanatçıları adına Zhenis Nurlybayev ile Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Özkul: “Yakın Doğu Üniversitesi Olarak Sanat ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Tanıtma Misyonunu Gerçekleştiriyoruz…”
Serginin açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, 1988 yılında temelleri atılan Yakın Doğu Üniversitesi olarak önemli bir misyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Özkul, “Bulunduğumuz coğrafyada her zaman ilkelerin ve başarının arkasında olduk. Bu başarıyı sağlarken ülkemize ve topluma nasıl hizmet ederiz sorusunun peşinde koştuk. Bunları yaparken misyonumuz kökleşmek oldu. Bu adada köklerimize sahip çıkarak, adamızın temellerinin ne kadar derinlere gittiğini göstermek için bilim alanında çeşitli başarılara imza attık. Sanatın da önemli olduğunu vurgulamak için sanat alanında da adımlar atarak müzeler hayata geçirdik” dedi.

Bir kuşun iki kanadı felsefesi ile sanat ve bilimi birleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Özkul, bilim alanında güneş enerjili arabalar, robotik futbol takımı ve Günsel markası elektrikli araba örneklerini vererek bunları sanatla taçlandırmak istediklerini dile getirdi. Tarihsel süreçte sanatseverlerin kendilerini ilk çağlardan itibaren ifade etmeye başladığını anlatan Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, sanatın kardeşlik ve barışın mihenk taşı olarak kabul edildiğini, Yakın Doğu Üniversitesi’nin toplumun öncü mihenk taşının bayrağını taşımak istediğini sözlerine ekledi.

Müzeler Hastasında Müzelere Girişler Ücretsiz Olacak…
Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul şunları dile getirdi: “Alaysa Bilim Ödülleri başlattık. Bu ödüllerden 5 alanda ödüller vermeye başlıyoruz. Resim ve fotoğraftan sonra üçüncü bir dalda seramik alanında usta bir sanatçımıza ödül vereceğiz. Tarihten gelen bir süreci buraya katıyoruz. Sanatseverlerle buluşmayı sağlamak için Müzeler Haftası’nda faaliyette olan müzelerimize giriş ücretsiz olacak. Sanatçı olmak için bir yetenek ve doğuştan gelen bir özellik olduğuna inanıyorum. Herkes sanatçı olamaz ve sanatın kıymetini bilerek sanatçılarımıza her zaman destek olmalıyız. Çünkü sanat gelişimin aynasıdır. Ne zaman ki özgür, gelişme ve kendimizi dünyaya açmak istersek kuşun iki kanadı misali sanat kanadını unutmamak gerekiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya tanıtılmasında bilim kadar sanatın da önemli bir etkisi var. Hepinize sanat dolu günler dilerim.”

“Kıbrıs’ın Güzelliğinden İlham Alarak Sanatımızdan Bir Parça Bırakmak İstedik…”
Kazakistan Sanatçıları adına konuşan Zhenis Nurlybayev de, Kazak sanatçı Sembimgali Smagulov sayesinde Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ve Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel’i tanıdıklarını söyleyerek burada sergi açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Nurlybayev, “Kazakistan sanatçıları olarak Kuzey Kıbrıs’a Kazakistan halkının ruhunu ve sanatınımızdan küçük bir parçayı bırakmak istedik. Misafirperverliğiniz sayesinde, yerel manzaraları, tarihi mimarileri, ülkenizin ihtişamını ve güzelliğini görme fırsatımız oldu. Bu güzellikler bize ilham verdi. Burada çalışmak ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi projesine katkı koyma fırsatı bulduğumuz için sonsuz saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar: “Yakın Doğu Üniversitesinin Kuzey Kıbrıs’ın Tanıtılmasına da Vesile Olan Sanata Verdiği Özveriyi Kutluyorum…”
Yakın Doğu Üniversitesi’nde sık sık sanatsal faaliyetler bulunduğunu aktaran Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar da, Yakın Doğu Üniversitesi’nin girişimleri ile kültürel hafızamızı ve eskiyi yenilere taşıyarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasının sağlandığını söyledi.

Bu etkinliklerle kültürel bağlarımızın akraba toplulukları ile yakınlaştırıldığını ifade eden Tatar, Türkî Cumhuriyetler ile olumlu ilişkilerin kurulmasına ve geliştirilmesine vesile olduğunu belirtti.

Emeği geçenlere ve sanatçılara teşekkür ederek şükranlarını sunan Ersin Tatar, “Sanatçılar buralara gelerek çizim yapıyor ve tarihe not düşüyorlar. Sanatçı olmak doğuştan gelen bir özelliktir. Sanatçılarımıza her zaman sahip olma noktasında önemli bir görevimiz var. Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu anlamla yaptığı özveri, güzellik ve fedakarlıkları kutluyorum” dedi.

Sergi Kurdelesi Kesilerek Sergi Gezildi…
Konuşmaların ardından Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar tarafından 5 Kazakistanlı ressama “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Daha sonra sergi kurdelesi kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Kültürel temaların modern bir tarzla sergide yansıtıldığı sergi, 20 Mayıs 2019 tarihine kadar hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda izlenebilecek.