Azerbaycanlı Sanatçılar İlham Enveroğlu’nun 22 Eseri ile Assim Resuloğlu’na Ait 12 Eserden Oluşan Kişisel Resim Sergisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2019, 12:05
Son düzenleme: 22 Ocak 2020, 12:20


Azerbaycanlı Resim sanatçıları İlham Enveroğlu'na ait 22 eser ve Assim Resuloğlu'na ait 12 eserden oluşan ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için ayrı ayrı özel olarak hazırlanan kişisel resim sergileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, sergilerin açılışı, 10 Ekim 2019 Perşembe günü saat 08.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda yer alacak.

Sanatçı İlham Resuloğlu, Geleneksel Türk Sanatının Tüm Renk ve Kurallarını Çağdaş Resim Sanatı İle Sentezleyip, Kendi Tarzını Yarattı
Sanatçı İlham Resuloğlu'nun 22 eserinden oluşan kişisel resim sergisindeki çalışmaları, doğu ressamınlarında kültürel açıdan olgunlaşan değerleri içeriyor. Çok iyi bir araştırmacı da olan sanatçı  İlham Resuloğlu, üzerinde yaşadığı topraklardan esinlenerek, yaratıcılık arayışlarında geleneksel Türk sanatının tüm renk ve kurallarını çağdaş resim sanatı ile sentezleyerek ve deneyimleyerek kendi tarzını yaratıyor.


İlham Enveroğlu Kimdir?
1970’de  yılında Azerbaycan’da, Ağcabedi’de doğdu. 1989’da Azim Azim-zade Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi’ni bitirdi. 1992-2018 yılları arasında birçok ülkede yirmi beş kişisel sergi açan sanatçı, yüze yakın uluslararası resim sergisine katıldı. 2007-2015 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. 2008 yılında Kempinski Hotel-Bodrum’da düzenlenen “Kempinski Sanat Günleri”  yarışmasında Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. 2011 yılında Macaristan-Vonyarcvashegy şehrinde “II. VoVa Mini Art Miniaturak Nemzetközi Biennaleja” Binealinde Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

Sanatçı Assim Resuloğlu Eserlerinde İçerik Çözümlemeleri Arayışını Renk Çalarlarında Görüyor.
Sanatçı Assim Resuloğlu'nun ise kişisel resim sergisinde 12 eserini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Sanatçı, sanat yaşamında her zaman zorluğu seçtiğini, zorluğun başka bir güzelliği ortaya çıkardığını savunuyor. Eserlerinde içerik çözümlemeleri arayışını renk çalarlarında yansıtıyor.  Assim Resuloğlu; “Hiçbir renk ötekine benzemez. Renk çalarları sanatçının kalbinin dünyaya açılan bir penceresidir. Edebiyatta söz konuşuyor ve konuşturuyor. Resimde ise renkler konuşuyor, konuşturuyor. Sanat benim için bir müziktir’ diyor.

Assim Resuloğlu Kimdir?
1955 yılında Azerbaycan'ın Şeki şehrinde  doğdu. 1971-1975  yılları arasında Bakü Azim Azim-zade  Sanat Koleji'nde okudu. 1978'den beri çok sayıda serginin katılımcısıdır. Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev de yaptı. 1994 yılında Almanya'nın Köln şehrinde Alman ve Azerbaycan sanatçılarının uluslararası sergisine katıldı. 1998'de Belçika'da kişisel bir sergisi açıldı. 2004, 2005, 2006 ve 2007'de Türkiye, Almanya ve Norveç'te kişisel sergileri açıldı. Eserleri, Moskova'daki Tretyakov Galerisi'nde; Paris’teki Alexander galerisinde; New York'taki  Martin Luther King Kütüphanesi’nde ve birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.