Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesinde Sergilenecek Kıbrıs Toplum Tarihinde İz Bırakmış Şahsiyetlerin Heykellerinin Belirlenmesi İçin Anket Çalışması Başlatıldı…
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2018, 15:30
Son düzenleme: 16 Aralık 2019, 11:18


Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi, Kıbrıs toplum tarihinde iz bırakmış kişileri gelecek nesillere taşımak adına müzede sergilenecek heykellerin belirlenmesi için anket çalışması başlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, online, gazeteler ve sahada olmak üzere sorular yöneltilerek başlatılan anket çalışmasında katılımcılara, sorulacak sorulardan biri de “Kıbrıs toplumunda iz bırakmış şahsiyetlerden kimlerin heykellerini Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesinde görmek istersiniz” sorusu olacak. Anket katılımcıları bu soruya toplumun her kesiminden istedikleri kadar değerin ismini yazabilecekler.

Farklı yönetmeler kullanılarak gerçekleştirilecek anket çalışması sonucunda, Kıbrıs Türk toplumunun görüşleri doğrultusunda iz bırakmış şahsiyetlerin heykelleri yapılacak. Kıbrıs Türk toplumunun tarafından belirlenecek olan heykeller, 2020 yılında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi’nde sergilenerek Kıbrıs tarihine birçok alanda simge olmuş şahsiyetlerin tanıtımının yapılmasını sağlayacak.

Vefa Borcu Ödemenin Mutluluğu İfade Edildi…
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, 2020 yılında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesini gezenlerin özellikle de gençlerin geçmişlerini daha yakından, daha iyi anlamalarını sağlayacak bir ortamda ilgiyle ve heyecanla gezecekleri bir müze oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Özkul, bu amaçla Kıbrıs Türk toplumunun yaşamının çeşitli evrelerinde derin izler bırakmış ve Kıbrıs Türk Toplumu arasında her zaman unutulmayan anılarla hatırlanan gerek siyasî gerekse de sosyal hayatta toplumumuzla bütünleşen, toplumun sembolleri haline gelen kişileri, gelecek nesillere tanıtmak amacıyla heykellerini yaparak Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi’nde sergileyeceklerini belirtti. Yakın Doğu Üniversitesinin, eğitim-öğretim çalışmaları yanında sosyal sorumluluk bilincini de kendisine bir görev kabul ettiğini belirten Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak toplumumuzun tarihinde iz bırakmış önemli şahsiyetlere böylece vefa borcumuzu da ödemiş olmanın mutluluğunu duyacağız” dedi.

Açıklamada, "Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesinde Sergilenecek Kıbrıs Toplum Tarihinde İz Bırakmış Şahsiyetlerin Heykellerini belirleyebilmek için, Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Medya hesapları ile Yakın Doğu Üniversitesi web sayfası (https://neu.edu.tr/) adresinden ankete katılarak katkı koyabilirsiniz" denildi.