“GENÇLİK” Temalı Fotoğraf Yarışması
Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2019, 13:34
Son düzenleme: 13 Aralık 2019, 17:18


Sayın Fotoğraf Sanatçısı,

Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı bünyesinde bulunan Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi iş birliği ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı anısına “Gençlik” konulu fotoğraf yarışması düzenleme kararı almış bulunmaktadır. İki kategoride gerçekleştirilecek olan “Gençlik” temalı fotoğraf sergisinin birinci kategorisinde, millî mücadele yılları sırasında çekilmiş gençlerin toplumdaki yerini gösteren fotoğraflarından oluşacaktır. Millî Mücadele döneminde çekilmiş orijinal fotoğraflar sahiplerinde kalacaktır. Fotoğrafların orijinalleri sahipleri tarafından uygun görüldüğü takdirde Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesine bağışlanabilecektir. Serginin ikinci kategorisi olan yarışma kısmında ise genel olarak Kıbrıs Türk toplumundaki gençlerin yaşamlarından izler taşıyan fotoğraflardan oluşacaktır. Bunlar arasında eğitimde, sporda, sanatta, doğada gençler gibi fotoğraflar kabul edilecektir. Günümüzde çekilen fotoğraflar siyah beyaz veya renkli olabilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenler fotoğraflarını elden veya elektronik posta yolu ile teslim edebileceklerdir. Katılımı elden yapmak isteyenler fotoğraflarının içinde olduğu CD’yi en geç 10 Mayıs 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar, Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne, e-posta yoluyla başvuruda bulunacak olanlar ise [email protected] adresine yapmalar gerekmektedir.

“Gençlik” Temalı Fotoğraf Yarışmasının Şartları:

  1. Yarışmacılar, milli mücadele yıllarıyla ilgili kategoriye istedikleri sayıda, yeni çekilmiş fotoğraf kategorisine ise en az 3 en fazla 8 fotoğraflarla katılabilecekler.
  2. Yarışmacılar yarışmaya aynı fotoğrafın sadece bir şekliyle (siyah beyaz veya renkli) katılabilirler.
  3. Her iki kategori için çekilen fotoğrafların nerede çekildiği belirtilmesi gerekiyor.
  4. Tüm fotoğrafların Kıbrıs’ta çekilmiş olması gerekiyor.
  5. Tarihi fotoğrafların yerleri ve şahısların isimleri bilindiği takdirde belirtilmelidir.
  6. Dijital olarak verilecek olan fotoğrafların çözünürlüklerinin yüksek olması (en az 1 MB, 300dpi) ve fotoğrafların 30x40cm baskı yapılacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.
  7. Fotoğraflar yarışmaya CD veya e-posta yoluyla teslim edilebilir.
  8. Tarihi fotoğraflar orijinal baskılarıyla sergilenmek üzere teslim edilebilir. Fotoğrafların orijinal baskıları fotoğrafların dijitalleri alındıktan sonra sahiplerine iade edilir.
  9. Yarışmaya sunulan eski fotoğraflara dijital ortamda herhangi bir manipülasyon yapılmayacak fakat ihtiyaç duyulduğu takdirde gerekli müdahaleler uzman şahıslar tarafından yapılacak.
  10. Katılımcıların kimlik bilgileri ve telefon numaraları kapalı zarf usulü olacak.
  11. Fotoğrafların yer aldığı CD’lerin üzerine beş rakamlı bir rumuz yazılacak.
  12. Yarışmaya gönderilen fotoğraflar beş kişilik bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulu’nun belirlediği beş kişilik seçici kurul tarafından değerlendirilecek olan fotoğraflarda dereceye giren 1'nciye Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde 2 kişilik check up paketi, 2'nciye Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde tek kişilik check up paketi ve 3'ncüye Dorana Hotel’de çift kişilik hafta sonu tam pansiyon konaklama ödülü ile bir kişiye jüri özel ödülü olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi

9. Kat Restoran’ında çift kişilik öğle yemeği verilecek. Ayrıca, seçici kurul tarafından belirlenen yarışmacılar arasından 3 kişiye de mansiyon ödülleri takdim edilecektir. Ödül almayıp sergileme hakkı kazanan fotoğrafların sahiplerine katılım belgesi verilecektir. Millî Mücadele dönemindeki fotoğraflar kategorisinde ise fotoğrafları Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesine kabul edilecek katılımcılara onur belgesi verilecektir. Yarışmaya gönderilen fotoğraflar beş kişilik seçici kurul tarafından değerlendirildikten sonra ve sergilenmeye değer bulunanlar 20 Mayıs 2019 tarihinde Kıbrıs Modern Sanat Müzesine bağlı YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan Sanat Merkezinde sergilenecektir. “Gençlik” temalı fotoğraf yarışmasına fotoğraf/fotoğraflarınız ile katılmanız bizleri onurlandıracaktır.

Katkılarınız ile oluşturulacak Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi gelecek kuşakların ve Kıbrıs’ı ziyaret edenlerin Kıbrıs Türk Toplumu hakkında bilgilenmeleri konusunda büyük yarar sağlayacaktır. Eseriniz/eserleriniz Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi envanterine kaydedilerek muhafaza edilecek ve sergilenmeye devam edecektir.

Sizi aramızda görmek ümidi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Prof. Dr. Ali Efdal Özkul
Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi
Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı

Detaylı bilgi için:
Prof.Dr. Ali Efdal ÖzkulGörkem Bulunç
(Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı)Modern Sanat Müzesi
[email protected][email protected]
(+90) 392 223 64 64 / 5251(+90) 392 680 20 00 / 5656