Dünyaca Ünlü Kırgız Ressamlar Kadyr Bekov ve Kubanychbek Ibragimov’un 40 Eserini Bir Araya Getiren Kişisel Sergileri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Sergi Salonunda 1 Haziran Çarşamba Günü Açılacak
Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2022, 08:24
Son düzenleme: 02 Haziran 2022, 15:06


Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Kırgız resim sanatçısı Kadyr Bekov’a ait eserlerden oluşan “Fantezi” ve Kırgız sanatçı Kubanychbek Ibragimov’a ait eserlerden oluşan “Labirent” adlı iki ayrı kişisel resim sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane sergi salonunda 1 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 17.00’da açılacak.

Açılışı yapılacak iki kişisel resim sergisi ile birlikte Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı sergi sayısı 411’e ulaşacak. Ulusal ve uluslararası birçok sergiye katılan sanatçı Kadyr Bekov’un “Fantezi” adlı sergisi 20 eserden oluşuyor. Kubanychbek Ibragimov’a “Labirent” kişisel resim sergisi de 20 eseri bir araya getiriyor. Toplamda 40 eseri sanat severlerle buluşturacak olan sergiler 17 Haziran 2022 Cuma gününe kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Dünyaca ünlü sanatçıların eserleri Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde!
Kırgızistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği üyesi olan Kubanychbek İbragimov ve Kadyr Bekov, bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası sergide yer aldı. 47 yaşındaki Kırgız sanatçı Kubanychbek İbragimov, eserlerinde renk paleti ile çevrenin gerçek özelliklerini yansıtıyor. İbragimov’un eserleri 2015’te İtalya’da Imago Mundi Luciano Benetton Koleksiyonu’nda; 2016’da ise Çin’de düzenlenen karma sergide yer aldı. Sanatçı İbragimov’a, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından 2019’da Gümüş Anahtar Onur Ödülü ve 2020’de ise uluslararası resim sanatçılarına verilen Uluğ Beg ödülü verildi. Sanatçının eserleri ayrıca Gapar Aytiyev Kırgız Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’nde ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda da yer alıyor.

66 yaşındaki Kadyr Bekov’a ise Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından 2022’de uluslararası resim sanatçılarına verilen Uluğ Beg ödülü takdim edildi. Bekov’un eserleri G. Aitiev Kırgız Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi koleksiyonunun yanı sıra Kırgız Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi, Bağımsız Devletler Topluluğu, Fransa, Almanya, Hollanda, ABD, Brezilya, Güney, Kore, Çin’de özel koleksiyonlarda yer alıyor