Ukraynalı 10 Ressamın Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Özel Olarak Hazırladığı ve 40 Eserden Oluşan “Ukrayna Sanatçıları Sergisi” Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit Tarafından Yakın Doğu Üniversitesi’nde Açılıyor…
Eklenme Tarihi: 07 Nisan 2019, 12:15
Son düzenleme: 08 Ağustos 2019, 14:56

Ukrayna’dan 10 ressamın Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 40 eserin sergileneceği “Ukrayna Sanatçıları Sergisi” Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, ‘Ukrayna Sanatçıları Sergisi’nin açılışı, 9 Nisan 2019 Salı günü, saat 09.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Ulusal ve Avrupa sanatının birleşmesiyle oluşan Ukrayna sanatında, Ukrayna’nın tarihi ile modern yaşamın yansıtılacağı sergi, hafta içi 10.00-12.00 saatleri arasında 23 Nisan 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sanatsal Yaşamın Ulusal ve Modern Görüşü Eserlere Yansıtılıyor…
Sanatseverler, sergide yer alacak ressamların eserlerinde kendi kişisel dünyalarının modern sanatla birlikte ifade edilişini izlerken, aynı resim dilini kullanan Anna Starukh ile Peter Starukh’un değerlerini, renk şemalarında nasıl bir kompozisyonla oluşturduklarını görecek. Çalışmalarında dekoratif ve pitoreski güzel bir biçimde birleştiren Peter Smetana’nın renkleri, farklı materyaller ve farklı teknikler kullanarak birleştirdiği görsel zenginliğin yansıtılacağı sergide, Victor Moskalyuk ve Vladimir Chernobay gibi eski nesil sanatçıların da eserlerinde klasikle moderni parlak renkler kullanarak birleştirmesi sunulacak. Sergide yer alacak genç sanatçılardan Bakar Moskalyuk’un da iç dünyasını pastel renkleri kullanarak tuvallerine nasıl yansıttığı izleyiciye aktarılacak.