Türkiye Sanatçıları, Tajikistan Sanatçıları ve Kazakistan Sanatçıları Tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için 86 Eserden Oluşan Üç Ayrı Karma Resim Sergisi Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2020, 16:40
Son düzenleme: 31 Ocak 2020, 10:16


Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Türkiye sanatçıları; Mümin Candaş, Emel Sıkar Genç, Esra Yıldırım ve Kevser Bayram tarafından 14 eser, Tajikistan resim sanatçıları; Safarbek Qosimov, Gulov Pairav, Makhsudjon Mirmukhamedov ve Eraj Olımov tarafından 23 eser ile Kazakistan resim sanatçıları Faniya Islamova, Oleg Drozdov, Fargat Islamov, Vera Slabospitskaya ve Georgiy Makarov tarafından 49 eserden oluşan üç ayrı karma sergi 30 Ocak 2020 Perşembe günü Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgide, 30 Ocak 2020 Perşembe günü saat 08.30’da Türkiye resim sanatçıları Mümin Candaş, Emel Sıkar Genç, Esra Yıldırım ve Kevser Bayram tarafından 14 eser, Tajikistan resim sanatçıları; Safarbek Qosimov, Gulov Pairav, Makhsudjon Mirmukhamedov ve Eraj Olımov tarafından 23 eser ile Kazakistan resim sanatçıları Faniya Islamova, Oleg Drozdov, Fargat Islamov, Vera Slabospitskaya ve Georgiy Makarov tarafından 49 eserden oluşan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanan üç ayrı karma resim sergisi Sağlık Bilimleri Fakültesi İrfan Günsel Kongre Merkezi sergi salonunda yer alacak.

Türkiye resim sanatçıları sergisi
Türkiye resim sanatçılarından Emel Genç 2008 yılında I. Uluslararası Tahran Bienali / İran, Malatya İnönü Üniversitesi 3.Ulusal Resim yarışma kapsamı, Antakya“Kültür Kiracıları” ve Mustafa Kemal Üniversitesi Gravür- Baskı Resim sergilerinde yer aldı.

Esra Yıldırım ise, 2019 yılında Ankara’da düzenlenen 21-26 Şubat tarihleri arasında, Çağdaş Sanatlar Merkezinde, Kurtuluşunun 101. yılında Trabzon Etkinlikleri Sergisine katıldı.

Kevser Bayram, 2018 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi bünyesinde Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamladı.

Mümin Candaş ise, 2013 yılından itibaren Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Tajikistan resim sanatçıları sergisi
Tajikistan resim sanatçılarından Safarbek Qosimov dekoratif bir tarzda çalışmaktadır. Eserleri bir diziden oluşur.

Pairav Gulov’un çalışmaları ise dışa vurumcu naif sanat tarzında yürütüyor. Sanatçı ayrıca realizm tarzında resim yapmaktadır.

Eraj Olimov’da çalışmalarını ulusal-etnik tarzda yapıyor.

Maksudjon Mirmukhamedov’ın eserleri, bir tarafından Tajikistan halk kültürünü anlatıyor, diğer tarafından sanatçının iç dünyasını yansıtmaktadır.

Kazakistan Resim Sanatçıları Sergisi
Kazakistanlı resim sanatçısı Oleg Drozdov, yaratıcılığını Karaganda'ya, kültürüne, ruh hallerine ve isteklerine adadı. İki dünya - şehirler ve insanlar - bütüncül bir organizmanın tüm yaşamını temsil eden sanatçının tuvallerinde birbirinden ayrılmazlar.

Vera Slabopitskaya ise çeşitli türlerde çalışmaktadır. Doğanın yaşamına ilgi duyuyor, çeşitli yaşam alanları tarafından işgal ediliyor. Yirminci yüzyılın resim dillerinden dışa vurumculuk, ona en yakın olanıdır ve sadece duyguların gücünü göstermekle kalmayıp ifade etmeyi de sağlıyor.

Georgiy Makarov ise, yaratıcı etkinliğini sürekli araştırmaya, form, arsa,türler ve teknoloji ile deneyler yapmaya adamış bir sanatçı.

Fargat Islamov, doğa ve manzara resminin saygın bir hayranı. Sanatçının tabloları, arsayı tanımadan önce renkli bir yüzeyle göz zevkini veriyor. Sanatçı, pencerenin dışındaki zamana bağlı olarak farklı resimsel lehçelerin nasıl konuşulacağını biliyor.