Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Ukraynalı Sanatçılar İhor Yurchenko, Solomiia Dorosh, Kateryna Ocheredko, Tetiana Ocheredko, Mykhailo Drimailo ile Kazakistanlı Sanatçı Georgiy Makarov ve Tacikistanlı Sanatçı Pairav Gulov’a Ait Toplam 248 Eserden Oluşan Yedi Sergi İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 10 Mart 2020, 11:00
Son düzenleme: 11 Mart 2020, 16:51


Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Ukraynalı sanatçılar İhor Yurchenko’ya ait ‘Uzay Förmülü’ baskı resim, Solomiia Dorosh’a ait ‘Doğudan rüzgar’ baskı resim, Kateryna Ocheredko’ya ait ‘ Benim sembolüm’ baskı resim, Tetiana Ocheredko’ya ait ‘Benim hayatım’ resim ve Mykhailo Drimailo’ya ait ‘Ufuk’isimli baskı resim sergisi ile toplam 173 eser, Kazakistanlı sanatçı Georgiy Makarov’a ait ‘Uyku-Görme Labirentleri’ isimli 20 eser ve 35 özel teknikle yapılan çalışma, Tacikistanlı sanatçı Pairav Gulov’a ait 20 eser toplam 248 eserden oluşan 7 sergi 12 Mart 2020 Perşembe günü Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda saat 09.00’da İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars tarafından açılacak.

Ukraynalı beş sanatçıdan baskı resim, suluboya ve eskizlerden oluşan toplam 173 eseri...

İhor Yurchenko Kimdir?
9 Haziran 1966 yılında Ukrayna'da dünyaya geldi. 1993 yılında Kharkov Sanat ve Endüstri Enstitüsü’nün Endüstriyel Tasarım bölümünden mezun oldu. Ukrayna Tasarımcılar Birliği ve Ukrayna Ulusal Sanatçılar Birliği üyesidir.

1993-1995 yılları arasında Ukrayna’nın Kharkov kentinde bulunan “Papirüs stüdyosu” yaratıcı organizasyonunda tasarımcı olarak çalıştı. 1995-2001 yılları arasında Lviv Devlet Ormancılık Üniversitesi’nin Mobilya Tasarımı Bölümü'nde öğretmenlik görevi yaptı. 1993 yılından bu yana, resim ve grafik üzerine uluslararası, ulusal ve bölgesel sergilerine katılmaktadır. 1994 yılında Kiev şehrinde düzenlenen “Umut çiçekleri” ulusal sanat sergisinde yer aldı. 1994 yılında Mıkolayiv şehrinde düzenlenmiş olan "Resmedilmeye değer Ukrayna" adlı ulusal sanat sergisine katıldı. 1995 ve 1996 yıllarında Ukrayna’nın Lviv kentinde kişisel sanat sergilerini açtı. 2005 yılında Polonya'da 3 kişisel sanat sergilerini daha açtı. 1996-2005 yılların arasında Polonya'da 10'dan fazla açık hava ressamlığına ve sanat sergilerine katıldı. Sanatçı suluboya, yağ ve kalem tekniklerinde çalışmaktadır. Ukrayna'nın Odessa kentinde düzenlenen, "Deniz Suluboya" adlı uluslararası sanat sergisine katıldı. 2015-2018 yılları arasında Hindistan, Pakistan, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Sırbistan, İsviçre, Kanada, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi birçok uluslararası sanat sergilerine katıldı. 2001 yılından bu yana Ulusal Lviv Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık Temelleri Bölümü'nde öğretmen olarak görev yapmaktadır.

Kateryna Ocheredko Kimdir?
1985 yılında, Ukrayna’nın Kiev kentinde dünyaya geldi. 2010 yılında Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’nün Grafik fakültesinden mezun oldu. Ukrayna Ulusal Sanatçılar Birliği üyesidir. 2012 yılında, Kiev belediyesinden üstün yetenekli gençlere, şehrin gelişimine kişisel yaratıcı katkısı ve sosyal yaşamdaki yüksek başarılarından dolayı burs kazandı. 2012 yılında, ABD’nin San Francisco kentindeki Art People galerisinde düzenlenen Sosyal Ağda Sanat yarışması çerçevesinde Ukrayna ve dünyanın dört bir yanından en iyi 150 genç sanatçı listesine girdi. Aynı yıl şehrin gelişimine kişisel yaratıcı katkı ve sosyal yaşamdaki yüksek başarılar için Kiev belediye başkanı tarafından burs kazandı. 2007 yılından itibaren bu yana 15'ten fazla ulusal ve 25'ten fazla uluslararası resim ve grafik sergilerine ve açık hava ressamlığına katıldı. 2008-2018 yılları arasında, Ukrayna'da ve yurtdışında yayınlanan çocuklar ve yetişkinler kitapları için 15'ten fazla resim çizdi. 2016 yılında Vincent Van Gogh'un hayatı ve ölümü hakkında “Loving Vincent” adlı dünyanın ilk uzun metrajlı animasyon filminin animatörü olarak çalıştı. 2018 yılında, “Loving Vincent” filmi Oscar ve Altın Küre Ödüller’ine aday gösterildi.

2018 yılında Selanik Arkeoloji Müzesi ile işbirliği içinde Yunanistan Alzheimer Hastalığı ve İlişkili Hastalıklarla Mücadele Derneği tarafından organize edilen "Dünyanın Gravürleri" gravür ve heykel sergisine katıldığı için ödülüne layık görüldü. 2011 yılında Ukrayna'nın Kiev şehrindeki Sanatçı Galerisi'nde düzenlenmiş olan «Yeşil Dalga» sanat yarışmasını kazandı. 2019 yılında Kiev kentinde “Repin'splaces” adlı kişisel sanat sergisini açtı. Ayrıca"Farklı ve benzer" adlı kişisel gravür sergisini düzenledi. 2015 yılında Belarus'un Minsk kentinde "Bizim Dünya" adlı kişisel gravür sergisini açtı. 2011 yılında Kiev Kültür Sanatçılarının müzesinde "Kiev’im" adlı gravür kişisel sergisini açtı. Belarus, Ukrayna, Bulgaristan, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Mısır, İspanya ve Çin'de uluslararası açık hava sergilerine katıldı. Eserleri Ukrayna, Mısır, Polonya, Letonya, İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya, Avustralya, Mısır, ABD ve Yunanistan’ın müzelerinde ve özel koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Mykhailo Drimailo Kimdir?
22 Ekim 1991 yılında Ukrayna'nın Lviv kentinde dünyaya geldi.2013 yılında Ukrayna Baskı Akademisi’nin Grafik fakültesinden yüksen lisans diplomasını aldı.2016 yılında Ukrayna Baskı Akademisi’nin Resim ve Kitap Grafikleri Bölümü'nde asistan olarak çalışmaya başladı. Genel olarak grafik alanında (özellikle küçük formların ve kitapçığın grafikleri), aynı zamanda renkli gravür tekniğinde çalışmaktadır. Ukrayna, Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Belarus ve Japonya gibi ülkelerin birçok uluslararası grafik sergisi ve bienaline katıldı.FISAE 2018 Uluslararası Ekslibris kongresine katıldı.

Sanatçının gravürleri Polonya, Belçika, Hollanda, Almanya, Bulgaristan, ABD, Çin, Japonya ve Ukrayna'da özel grafik koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Solomiia Dorosh Kimdir?
24 Aralık 1994 yılında Ukrayna'nın Lviv kentinde dünyaya geldi.2019 yılında Ukrayna Baskı Akademisi’nin, grafik fakültesinden mezun oldu. Günümüzde Ukrayna Baskı Akademisi'nde asistan olarak çalışmaktadır.

2016 yılında Ukrayna'nın Dnipro şehrinde «COW Illustration 2016» adlı sanat sergisinde yer aldı.16. Uluslararası Küçük Grafikler ve Kitapçılık bienali'nde yer aldı.Aynı yıl Polonya'nın Ostrow Wielkopolski şehrinde bir sanat sergisine katıldı.Polonya’nın Rybnik kentinde 2. Uluslararası Küçük Grafik Form Bienali'ne katıldı.2017 yılında Romanya'nın Temeşvar kentinde düzenlenen 4. Uluslararası Grafik Tasarım Fuarı'na katıldı.2018 yılında Bulgaristan'da Ukrayna Baskı Akademisi’nin Kitap ve Basılı Grafik Bölümü öğrencilerinin sanat sergisine katıldı. 2019 yılında Polonya’nın Wrocław şehrinde bulunanEugene Geppert Sanat ve Tasarım Akademisi'nde sanat sergisine katıldı. 25 Şubat 2019 yılında Lviv Sanat Sarayı'nda“Inspiratio” adlı kişisel sanat sergisini düzenledi.

Tetiana Ocheredko Kimdir?
1985 yılında, Ukrayna’nın Kiev kentinde dünyaya geldi. 2010 yılında Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’nün Grafik fakültesinden mezun oldu. Ukrayna Ulusal Sanatçılar Birliği üyesidir.2012 yılında, Kiev belediyesinden üstün yetenekli gençlere, şehrin gelişimine kişisel yaratıcı katkısı ve sosyal yaşamdaki yüksek başarılarından dolayı burs kazandı. 2012 yılında şehrin gelişimine kişisel yaratıcı katkı ve sosyal yaşamdaki yüksek başarılar için Kiev belediye başkanı tarafından burs kazandı. 2007 yılından itibaren bu yana 15'ten fazla ulusal ve 25'ten fazla uluslararası resim ve grafik sergilerine ve açık hava ressamlığına katıldı. 2008-2018 yılları arasında, Ukrayna'da ve yurtdışında yayınlanan çocuklar ve yetişkinler kitapları için 15'ten fazla resim çizdi.2016 yılında Vincent Van Gogh'un hayatı ve ölümü hakkında “Loving Vincent” adlı dünyanın ilk uzun metrajlı animasyon filmininanimatörü olarak çalıştı.2018 yılında,“Loving Vincent” filmi Oscar ve Altın Küre Ödüller’ine aday gösterildi.

2018 yılındaSelanik Arkeoloji Müzesi ile işbirliği içindeYunanistan Alzheimer Hastalığı ve İlişkili Hastalıklarla MücadeleDerneği tarafındanorganize edilen "Dünyanın Gravürleri" gravür ve heykel sergisine katıldığı için ödülünelayık görüldü. 2011 yılında Ukrayna'nınKievşehrindekiSanatçıGalerisi'nde düzenlenmiş olan «Yeşil Dalga»sanatyarışmasını kazandı.2019 yılında Kiev kentinde “Repin'splaces” adlı kişisel sanat sergisini açtı. Ayrıca "Farklı ve benzer" adlı kişisel gravür sergisini düzenledi. 2015 yılında Belarus'unMinsk kentinde "Bizim Dünya" adlı kişisel gravür sergisini açtı.2011 yılında Kiev Kültür Sanatçılarının müzesinde "Kiev’im" adlı gravür kişisel sergisini açtı. Belarus, Ukrayna, Bulgaristan, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Mısır, İspanya ve Çin'de uluslararası açık hava sergilerine katıldı.Eserleri Ukrayna, Mısır, Polonya, Letonya, İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya, Avustralya, Mısır, ABD, Yunanistan ve Çin’in müzelerinde ve özel koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Georgiy Makarov Kimdir?
1969 yılında Kazakistan’da dünyaya geldi. 1988 yılında Karadağ Pedagoji Koleji'nden grafik sanatlar fakültesinden mezun oldu.

Tüm Birlik, ulusal ve uluslararası sergilerin katılımcısıdır.2019 yılında Paris’teki Louvre galerisinde düzenlenen «CarrouselDuLouvre ART Shopping» adlı uluslararası karma sergisine katıldı.Ayrıca Almanya'nınHamelin şehrinde "... hem Gece hem Gündüz ..." adlı kişisel sergisini açtı.2017 yılında Almanya'nın Dresden şehrinde "Uzun süre beklenilen öğün" adlı kişisel sergisini açtı. Ayrıca Almatı kentinde"Şeker Teoremi" adlı kişisel sanat sergisini açtı. 2016 yılında Rusya'nın St.Petersburg şehrinde “Sanatta Giyim” adlı karma sergisine katıldı.2014 yılında Almatı’daki Arvest Galerisi'nde "Efsanevi" adlı kişisel sanat sergisini açtı.Almatı’dakiClay House Gallerisinde "Falcılık" adlı kişisel sanat sergisini açtı.2013 yılında Arvest Galerisinde "Efsaneler"adlı kişiselsanat sergisini açtı.2011 yılında Arvest Galleri’sinde "Öğün" adlı kişisel sanat sergisini açtı.2010 yılında Arvest Galerisinde "Oyun" adlı kişisel sanat sergisini açtı.2009 yılında Almatı şehrinde düzenlenmiş olan "Boğa, kış, fantezi" adlı karma sanat sergisine katıldı.2007 yılında, Almatıdaki Kasteev Sanat Müzesinde "Çocukların Sevgiye İhtiyacı Var" adlı sadaka karma sergisine katıldı. 2005 yılında Aktav’daki Gemi Galerisinde düzenlenen "Evin yolu" adlı sanat sergisine katıldı.2000 yılında Almatı şehrinde "Yeni Ayın Dansı" adlı kişisel sergisini açtı.

Sanatçının eserleri Rusya, Kazakistan, Polonya, ABD, Kanada, Almanya, Avustralya, İtalya, Azerbaycan, Küba, Angola, Çek Cumhuriyeti ve İspanya'da birçok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Pairav Gulov kimdir?
1983 yılında Tacikistan’da dünyaya geldi. 2006 yılında Tacikistan Devlet Güzel Sanatlar ve Tasarım Enstitüsü’nün Resim Bölümü'nden mezun oldu. Tacikistan Cumhuriyeti Sanat Fonu atölyesinde sanatçı olarak çalışmaktadır, ayrıca Devlet Güzel Sanatlar ve Tasarım Enstitüsü'nde öğretmenlik görevi yapmaktadır. Tacikistan Sanatçılar Birliği üyesidir. 2016 yılında Uluslararası Barış Sanatçıları Birliği'nin gümüş madalyası, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından sanatçıya takdim edildi..İki kişisel sanat sergisi açtı. Ayrıca Tacikistan, Rusya, Çin, Kırgızistan ve Kazakistan'da birçok karma sergiye katıldı. Sanatçının eserleri Almanya, Türkiye, ABD, Fransa, Rusya, Çin, Hindistan ve diğer ülkelerdeki koleksiyonlarda yer almaktadır.