Sanatçı Jyldyzbek Moldakhmatov, Kovid 19’ile Mücadeleyi Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Tuvale Yansıttı
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2020, 15:10
Son düzenleme: 18 Haziran 2020, 11:28

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması, sanatçılar üzerinde de etki yarattı. Çeşitli ülkelerde salgın ile mücadele konulu binaların duvarlarına grafitiler, tuvallere resimler yansıtıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Sanatçı Jyldyzbek Moldakhmatov’da, dünya geneline yayılan ve yüzbinlerce insanın canına mal olan koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadeleyi tuvale yansıtarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Jyldyzbek Moldakhmatov, bu zorlu süreçte ülkeyi yönetenlerin çağrılarına duyarlı olmamız gerektiğinin de altını çizerek gelinen süreçte rehavete kapılmadan sağlıklı kalabilmek için evde kalalım dedi.

Açıklamada, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hergün bir sanatçının farklı bakış açılarıyla oluşturduğu resim, baskı resim, grafit, seramik veya heykel gibi eserleri paylaşmaya devam edileceği bildirildi.

Jyldyzbek Moldakhmatov Kimdir?
1948 yılında Kırgızistan'da doğdu. Kırgızistan Cumhuriyeti Devlet Sanatçısıdır. Moskova sanat ortaokulunda okudu, Moskova Endüstriyel Sanatlar Yüksek Okulu'ndan ressam - anıtsalcı bölümünden mezun oldu. Anıtsal resim çalışmaları: mozaikler, duvar resimleri, vitray pencere çizimleri, goblenler.

Uluslararası, bölgesel ve ulusal sergilere katıldı. Eserleri Kırgız Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi'nde, Kazak Güzel Sanatlar Müzesi'nde ve ayrıca Avrupa, Amerika, Asya, vb. ülkelerde özel koleksiyonlarda yer almaktadır.