Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Sanatçı Alexey Balin, Kovid 19 Karantina Günlerine Ait Eserleri ile Ikinci Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Üç Önemli Noktası Olan Girne Kalesi, Gazimağusa ve Salamis Harabelerini Tasvir Etti
Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2020, 15:24

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması ile birlikte, sanatçılar da koronavirüse karşı verilen mücadeleye destek vermek üzere çeşitli ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de Heykel, grafit, seramik ve tuvallere eserlerini yansıtmayı sürdürüyor

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre resim ve seramik sanatçısı Alexey Balin’de dünya geneline yayılan koronavirüs’e karşı verilen mücadeleyi ikinci kez tuvale yansıtarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin önemli turizm mekanlarından Salamis, Girne Kalesi ve Gazimağusa’yı tasvir ederek duygularını dile getirmeye çalıştı.

Sanatçı Balin, kovid-19 salgınının dünyanın birçok yerinde halen etkisini sürdürmesine rağmen Kıbrıs’ta yok denecek kadar hafif seyrettiğini bununda insanların önlem ve uyarılara riayet ederek başardıklarını vurguladı. Sanatçı tecritte olduğu dönemlerin kendilerini sanattan uzak tutamayacağını, farkındalık yaratarak, destek vermeyi sürdüreceklerini de belirtti.

Alexey Balin
1971'de Kazakistan-Pavlodar'da doğdu. 1991 yılında Almata N.V. Gogol sanat koleji'nden mezun oldu. 2003 yılında Alexey, ‘Şabıt’ uluslararası yaratıcı gençlik festivaline katıldı. 2015 yılında Pavlodar sanatçıları arasında II Dünya Savaşı Zaferinin 70. Yıldönümüne adanmış , Kazak Hanlığı'nın 550. yıldönümünde düzenlenen "İnsanların Tarihi" yarışmasına katıldı. 2016 yılında Pavlodar'daki bölgesel "İrtiş Çocukları" projesine katıldı. 2016 yılında "Benim Kazakistanım" güzel sanatlar öğretmenleri arasında bölgesel yarışmanın galibi oldu. 2017 yılında Pavlodar Bölgesel Sanat Müzesi'nde kişisel bir sergi açtı. 2018 yılında IV uluslararası Sibirya seramik festivalini kazandı. Eserleri, Pavlodar Sanat Müzesi’nin yanısıra, Kazakistan, Rusya, Almanya'da özel koleksiyonlarda yer almaktadır.