Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Sanatçı İgor Gushchin, Karantina Günlerinde Kıbrıs’ın Tarihi ve Turistik Mekanlarından Apostolos Andreas Manastırı, İkiz Kiliseler ile Baf Kalesi’ni Tuvale Yansıttı
Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 17:55
Son düzenleme: 27 Mayıs 2020, 10:59


Sanatçı İgor Gushchin, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Kıbrıs’ın önemli turizm ve tarihi mekânlarından Karpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırı, Gazimağusa’da yer alan İkiz Kiliseler ile Baf’ta bulunan Baf Kalesini karantina günlerinde tuvale yansıttı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre sanatçı İgor Gushchin’de, karantina günlerinde Kıbrıs’ın önemli turistik ve tarihi mekânlarını resmetti. Sanatçı, dünya geneline yayılan koronavirüsü yavaş yavaş geride bıraktığımız şu günlerde, rehavete kapılmadan sosyal mesafe kuralına uyarak geçirmeye gayret gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, daha iyi bir dünya inşa etmek biz insanoğlunun elinde dedi.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi‘nden yapılan açıklamada, karantina günlerinde sanatçılar tarafından ortaya çıkarılan eserlerin paylaşılmaya devam edileceği bildirildi.


İgor Gushchin kimdir?
1965 doğumlu olan Rus sanatçı İgor Gushchin, Kazakistan Almatı’da yaşamaktadır. Sanatçı, St.Petersburg Güzel Sanatlar Akademisi ve İngiltere’nin Londra kentinde bulunan Avrupa Yaratıcı Derneği ile Gürcistan Sanatçılar Birliği Üyesidir.
“The essence of transcendental art” kitabının yazarıdır. Her yıl St.Petersburg, Karagandı, Almatı, Riga ve İtalya’da karma ve kişisel sergilere katılmaktadır. Sanatçının eserleri Rusya, Kanada, ABD, Kazakistan ve Baltık ülkelerinde birçok özel koleksiyonlarda yer almaktadır.