Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Sanatçı Valentina Mukhacheva, Karantina Günlerinde Kıbrıs’ın Tarihi ve Turistik Mekanlarından Girne’de Bulunan Batık Gemi, Gazimağusa’da Bulunan St.Nicolas Katedrali ( Lala Mustafa Paşa Cami) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Simgesi Haline Gelen Caretta Caretta’yı Tuvale Resmetti
Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 19:40
Son düzenleme: 27 Mayıs 2020, 08:27

Sanatçılar, dünyayı saran ve yüzbinlerin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye destek vermek ve farkındalık yaratmak için karantina günlerinde resimlerini tuvallere yansıttı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre sanatçı Valentina Mukhacheva’da Kovid-19 ile mücadele de Kıbrıs’ın tarihi ve turistik mekanlarından Girne Kalesi’nde bulunan Batık Gemi, Gazimağusa’da bulunan St.Nicolas Katedrali ( Lala Mustafa Paşa Cami) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin simgesi haline gelen Caretta Caretta’ları tuvale yansıtarak sanatseverlerle paylaştı.

Sanatçı Valentina Mukhacheva, pandemiden ötürü karantina altında olmanın kendilerini sanattan yoksun bırakamayacağını ve farkındalık yaratarak resimlerini tuvale aktardığını belirtti.
Valentina Mukhacheva, bu süreç içinde çağrı ve uyarıların dikkate alınması gerektiğinin altını çizerek #sosyalmesafenikoru çağrısı yaptı.

Açıklamada, sanatçıların Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için karantina günlerinde ortaya çıkarılan eserleri sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam edileceği belirtildi.

Valentina Mukhacheva Kimdir?
1972 yılında Kazakistan Cumhuriyeti'nin Tselinograd şehrinde doğdu. Liseden mezun olduktan sonra Tselinograd Sanat Fonu'nda grafik tasarımcı olarak çalıştı. 1997 yılında Yekaterinburg’deki I.D Şadra Sanat Koleji'nde, resim ve pedagoji bölümünden mezun oldu . Çocuk Sanat Okulu'nda resim, şövale kompozisyonu öğretmeni olarak çalıştı; ayrıca ‘A-Film’ stüdyoda animatör olarak çalıştı.

1998-2003 yılları arasında Ural Devlet Mimarlık ve Sanat Akademisi'nde anıtsal ve dekoratif sanat bölümünde ‘ anıtsal sanatçı’ konusunda uzmanlaştı. 2003 yılından bu yana, Ural Devlet Mimarlık ve Sanat Akademisi, Kompozisyon ve Sanatsal Hazırlık Bölümü'nde resim ve çizim öğretimi yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.

1998 yılında sergi faaliyetlerine başladı. Sanatçı ulusal ve uluslararası yaklaşık 75 sergi ve yarışmaya katıldı. 9 kişisel sergi açtı. 2007'den beri Rusya Sanatçılar Birliği üyesi, 2008'den beri Sverdlovsk Bölgesindeki Kültür Bakanlığı üyesidir. Eserleri Rusya'daki müzelerin yanı sıra Rusya, Kazakistan, Almanya, Fransa'daki özel koleksiyonlarda da yer almaktadır.