15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Haftası Etkinlikleri Kapsamında Andrey Orazbayev’in, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Özel Olarak Hazırladığı “Göksel Kırtasiyenin Dergisi” Adlı Kişisel Resim Sergisi İrfan Günsel Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda Açıldı…
Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2020, 13:30


Kazakistanlı sanatçı Andrey Orazbayev'in, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı eserlerden oluşan “Göksel Kırtasiyenin Dergisi” adlı kişisel resim sergisi Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi, hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında 27 Kasım’a kadar izlenebilecek.

Serginin açılışında, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yakın Doğu Bank Genel Müdür Yardımcısı Enver Haskasap, rektör yardımcıları, Emekli Polis Müdürü Eray Merttürk ile öğretim üyeleri sanatcılar ve misafirler hazır bulundu. Serginin açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ile Sanatçı Andrey Orazbayev birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: “8 Müzede 100 Binin Üzerinde Eseri Toplumla Buluşuyor...”
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ konuşmasında, Kıbrıs Modern Müzesi Projesi kapsamında İki binden fazla sanatçının katılımı ile bugüne kadar 360 uluslararası sergi gerçekleştirildiğini ve 30 bini aşkın eser üretildiğini söyledi.

Prof. Dr. Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi dışında faaliyet gösteren Araba Müzesi, Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi, Günsel Sanat Müzesi ile yakın zamanda hizmete girecek olan Surlariçi Şehir Müzesi, Denizcilik Müzesi, Bıçak ve Kılıç Müzesi ile Oyuncak Araba Müzesi ile birlikte toplam eser sayısının 100.000’in üzerine çıktığını belirtti.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, bir yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. yılını bir yandan da KKTC’nin kuruluşunun 37. yılının kutlandığı Cumhuriyet ayı içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi olarak Gazimağusa’da Yakın Doğu Boğaziçi Kampüsü, Lefkoşa’da Surlariçi Şehir Müzesi, Yakın Doğu Bank Genel Merkezi, Girne Üniversitesi’nde 1 kütüphane ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Projesi kapsamında 8 sergi açılışı gerçekleştireceklerini aktardı.

Andrey Orazbayev: “Benzersiz Bir Projenin Parçası Olmaktan Gurur Duyuyorum...”
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde ikinci kişisel sergisini açtığını dile getiren sanatçı Andrey Orazbayev, böylesi benzersiz bir porjenin parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Rusca’da havayı yöneten güçlere şaka olarak Göksel Kırtasiye denildiğini anlatan Orazbayev sergisine ilişkin şunları söyledi: “Tabloların üzerinde çalıştığım zamanlarda hava çok sıcaktı ve yağmurlu havayı ancak hayal edebiliyordul. Şimdi ise Kıbrıs’ta yağmur mevsimi başladı. Tabiat yenileniyor. Tıpkı Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde yaşandığı gibi. Dünya’ya kutsanmış bir yaratıcılık ruhu dökülüyor. Doğa canlanıyor, hayat güçle doluyor. Bu yağmur insanların ruhlarını sular, calı tutar, gelişmeye, güzeli hissetemeye ve göremeye neden olur. Bu benzersiz projenin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Kurucu Rektör, Dr Suat Günsel’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ailesine sağlıklı bir hayat, ekibini sönmeyen bir enerji meslekteşlarıma da ilham dolu, yaratıcı başarılar dilerim.”

Günsel Sanat Müzesi Onur Ödülü Takdim Edildi...
Konuşmaların ardından Andrey Orazbayev’e Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel tarafından Günsel Sanat Müzesi Onur Ödülü takdîm edildi. Güzel sanatların füzyon tarzında ve tiyatro performansında çalışan bir performans sanatçısı olarak bilinen sanatçıya, 2019 yılında da Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından verilen Alasya Ödülleri’nden Gümüş Anahtar ile Uluğ Beg Ödülü takdim edildi.