Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 375’inci sergisi, 6 Temmuz Salı günü, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda Açılacak
Eklenme Tarihi: 04 Temmuz 2021, 08:29
Son düzenleme: 05 Temmuz 2021, 14:45


Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin 14 öğretim elemanı tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanan “Güzel Sanatlar Öğretim Elemanları Karma Sergisi”, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 375’inci sergisi
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin düzenlediği 375’inci sergi olan karma sergi, 14 sanatçının 40 eserinden oluşuyor. Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda 6 Temmuz Salı günü saat 09.00’da açılacak sergi, 30 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak. Sergide sanatçıların yağlı boya, akrilik, stencil (şablon) ve heykel eserleri yer alacak.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün: “Sanat ortamının, iyileştirici ve dönüştürücü gücünün görünür olması ve kitlelere ulaşabilmesini çok değerli buluyoruz.”
Serginin küratörlüğünü de yapan Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Ergün, 14 sanatçının eserlerini bir araya getirecek olan Güzel Sanatlar Karma Sergisi’nin, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 375’inci sergisi olduğuna vurgu yaparak, “Kurucu rektörümüz Sayın Dr. Suat Günsel hocamızın ‘Sanattır insanlığın tanımı’ sözünden hareketle, KKTC’de ciddi boyutta ivme kazanan sanatsal üretim sonucunda düzenlenen bu sergiler, ülkemizde bir kültür hayatı inşa ederken pandemi günlerini yaşadığımız bu dönemde insanlara umut ve nefes oluyor” ifadesini kullandı.

“Sanat ortamının, iyileştirici ve dönüştürücü gücünün görünür olması ve kitlelere ulaşabilmesini çok değerli buluyoruz” diyen Doç. Dr. Ergün, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin tüm öğretim elemanlarına sanatsal çalışmalarından ve üretimlerinden dolayı teşekkür etti. Doç. Dr. Erdoğan Ergün, bütün sanatseverleri 30 Temmuz’a kadar Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açık olacak karma sergideki eserleri görmeye davet etti.