50 Fotoğraftan Oluşan “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden Fotoğraf Sergisi” 13 Aralık Çarşamba Günü, Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda Açılacak
Eklenme Tarihi: 06 Aralık 2023, 16:53

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın KKTC’de çektiği 50 fotoğrafı bir araya getiren “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden” fotoğraf sergisi 13 Aralık Çarşamba günü, saat 16.00’da Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açılacak.

İngiltere ve Türkiye’de sürdürdüğü iş hayatının ardından 2009’da üstlendiği Maliye Bakanlığı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasetinin önemli aktörlerinden biri olan Cumhurbaşkanı Tatar, 2018’de Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanlığına seçilerek 2019’da KKTC Başbakanı oldu. 2020’den günümüze KKTC Cumhurbaşkanlığını yürüten Tatar, siyasi yönünün yanı sıra, halkla iç içe olduğu sosyal yaşamı ve fotoğraf çekme tutkusuyla da biliniyor.

Bugüne kadar, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin düzenlediği pek çok serginin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 13 Aralık Çarşamba günü, saat 16.00’da, bu kez kendi fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Tatar’ın objektifine yansıyan doğa fotoğraflarından oluşan sergi, 30 Aralık 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Prof. Dr. Ali Efdal Özkul: “Düzenlediğimiz pek çok serginin açılışına katılarak sanata ve sanatçıya verdiği değeri her zaman gösteren Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ın kişisel fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin son beş yılda 450 sergi açılışı gerçekleştirdiğini hatırlatan Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, “Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar, düzenlediğimiz pek çok serginin açılışına katılarak sanata ve sanatçıya verdiği değeri her zaman göstermiştir” dedi.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 451’inci sergisinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın objektifine yansıyan fotoğrafları bir araya getiren “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Objektifinden Fotoğraf Sergisi”ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Özkul, “Bütün halkımızı, Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ın farklı bir yönünü görecekleri sergimizin açılışına davet ediyoruz” dedi.