3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın Kazanan Eserleri, 29 Ocak’ta Açılacak Sergi ile Sanatseverlerle Buluşacak
Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2024, 14:28

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi (İLAMER) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın kazananları, 29 Ocak’ta İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un katılımıyla Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açılacak sergi ile fotoğraf severlerle buluşacak. Saat 16.00’da başlayacak etkinlikte, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 454’üncü sergi olma özelliği taşıyan “Güzel Sanatlar Ocak Sergisi”nin açılışı da yapılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün geleneksel hale getirdiği “Uluslararası Sinema Sempozyumu”nun üçüncüsü, farklı ülkelerden 70’in üzerinde akademisyenin katılımı ile geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti. Sempozyum kapsamında düzenlenen “3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması”nın kazanan eserleri ise 29 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un katılımıyla Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açılacak sergiyle sanatseverlerle buluşacak. Aynı etkinlikte, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 454’üncü sergi olma özelliği taşıyan “Güzel Sanatlar Ocak Sergisi”nin açılışı da yapılacak.

Bu yıl, “100. Yılında Cumhuriyetin 100’ü ve Kültürel Miras”, “Kültür ve Kültürel Mirasın Korunması” ve “Drone Fotoğrafçılığı” temaları ile düzenlenen “3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması”na, dünyanın pek çok ülkesinden onlarca fotoğrafçı 300’den fazla eserle katıldı. 220 eserin değerlendirmeye uygun görüldüğü yarışmanın kazananları ise;  Prof. Dr. Ali Muhammmed Bayraktaroğlu başkanlığında, Prof. Dr. Osman Ürper, Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Gazi Yüksel’den oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirildi.

Jürinin değerlendirmesinde, “Cumhuriyet Işığı: 100. Yılda Cumhuriyetin 100’ü ve Kültürel Miras” temasında eserleri ile Birol Kıraç birinci, Onur Kuter ikinci  ve Derya Yazar Atasevar ise üçüncü oldu. “Kültür ve Kültürel Mirasın Korunması” temasında ise Yalçın Çiftçi iki farklı fotoğrafı ile birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi olurken Mukaddes Abdullahoğlu ise ikincilik ödülünün sahibi oldu.  Drone fotoğrafçılığı kategorisinin kazananı ise Yakup Sayak oldu. Dereceye giren isimlerin yanı sıra Adem Güleş, Barbaros Odabaş, Derin Yolsal, Fatih Yılmaz, Muhammet Özen, Musa Talaşlı, Osman Arsal, Tevfik Ulual, Ufuk Turpcan’ın eserleri de 29 Ocak’ta açılışı yapılacak “3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi”nde sergilenmeye değer görüldü.

Güzel Sanatlar Ocak Sergisi ile 50 eser ziyarete açılacak

29 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un katılımıyla açılışı yapılacak sergilerden bir diğeri ise Güzel Sanatlar Ocak Sergisi olacak. Ocak Sergisi ile de Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin sanatçı akademisyenleri ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının imzasını taşıyan resim, heykel, seramik, baskı resim ve vitraylardan oluşan 50 eser de sanatseverlerle buluşacak.