Kazakistanlı Resim Sanatçısı Gulnar Askarova ile Azerbaycanlı Resim Sanatçısı Rafael Aliyev’in İki Kişisel Resim Sergisi ve Kazakistanlı Heykel Sanatçıları Bagdat Sarsan ile Zhanna Nurgerbek’in Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Hazırladıkları İki Kişisel Heykel Sergisi Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 08 Ocak 2020, 14:50
Son düzenleme: 09 Ocak 2020, 12:25


Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Kazakistanlı resim sanatçısı Gulnar Askarova ve Azerbaycanlı resim sanatçısı Rafael Aliyev tarafından hazırlanan iki kişisel resim sergisi ile Kazakistanlı heykel sanatçıları Bagdat Sarsan ile Zhanna Nurgerbek’in iki heykel sergisi 10 Ocak 2020 Cuma günü saat 08.30’da Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Kazakistanlı resim sanatçısı Gulnar Askarova’ya ait “Sonsuzluğun eşiğinde” adlı 18 eser ve Azerbaycanlı resim sanatçısı Rafael Aliyev’e ait “Benim çocukluğum” adlı 23 eserden oluşan iki ayrı kişisel resim sergisi ile Kazakistanlı heykel sanatçıları Bagdat Sarsan ve Zhanna Nurgerbek’e ait toplam 10 eserden oluşan iki ayrı kişisel heykel sergisi, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi sergi salonunda açılacak.

Azerbaycanlı resim sanatçısı Rafael Aliyev kimdir?
13 Mayıs’ta, 1980'de Bakü'de doğdu. 2003-2007 yılları arasında Azerbaycan Devlet Sanat Akademisi'nde okudu. 2003-2005 yıllarında Gençlik Günü'ne adanmış sergilere katıldı. 2006'da Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin 65. yıldönümüne adanmış sergiye katıldı. 2006'da Bakü Sanat Yarışmasını «Almanya - sanatçının gözünde siyah, kırmızı ve altın renklerde» kazandı. 2007 yılında Azerbaycan İpek Yolu Sanat sergisine katıldı. 2012 yılında Gençlik Gününe adanmış "Bakü Çağdaş Sanatı" galerisine katıldı. 2014 yılında,‘Sanat Enerji'de’, Petrol İşçileri Günü'ne adanan 20. sergi ve ‘Yüzyılın Antlaşması’nın 20. yıldönümü olan sergiye katıldı. 2014 yılında Bakü Sanat Merkezi'ndeki "Yeni Galeri" de kişisel bir sergi açıldı. 2014 yılında “Bayrağımız bizim gururumuzdur” sergisine katıldı ve onursal diploma aldı. Eserleri Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Türkiye'de özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Kazakistanlı resim sanatçısı Gulnar Askarova kimdir?
1963 yılında Kazakistan'da doğdu. 1985 yılında Kazakistan'da Almatı’da, Gogol Sanat Koleji'nden mezun oldu. Üniversiteden sonra Leningrad'da, I. Repin Sanat Akademisi'nde resim derslerine katıldı. Kazakistan Sanatçılar Birliği üyesidir. Aynı zamanda karma ve uluslararası sergilerin katılımcısıdır; 7 kişisel sergisi düzenlendi. 2009 yılında Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği'nde kişisel resim sergisi düzenledi. 2011 yılında, Kırgızistan'daki ‘Meşe Parkı’ galerisinde bir karma sergiye katıldı. 2012 yılında, G. Aitiev'in 100 yıldönümünde Kırgızistan'daki Aitiev Kırgız Devlet Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen cumhuriyetçi sonbahar sergisine katıldı. 2016 yılında Almatı'da ‘Çift çizgi’ kişisel sergisini açtı. 2017 yılında kişisel sergi "Palet" Bişkek'te düzenlendi. 2019 yılında Rusya'nın Yekaterinburg şehrinde düzenlenen uluslararası sempozyuma katıldı. Aynı yılda Almatı'da uluslararası sergiye katıldı. Eserler Kasteyev Sanat Müzesi'nde ve birçok yabancı ülkelerin özel koleksiyonlarında yer almaktadır.

Kazakistanlı heykel sanatçısı Bagdat Sarsan kimdir?
2005 yılında Kazakistan A. Kasteev Sanat Koleji'nden mezun oldu. 2019 yılında T. Zhurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi'nden mezun oldu. 2018 yılında “Gençlik, enerji, gelecek” adlı sanat yarışmasına katıldı. 2017 yılında A. Kasteev Müzesi'nde Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği'nin sanat sergisine katıldı. 2014 ve 2015 yıllarında Çin ve St. Petersburg'daki uluslararası buz heykel sempozyumlarına katıldı. 2011 yılında Almatı şehrinde düzenlenen Kazakistan sanat haftasına katıldı. 2010 yılında Ulusal Heykel Olimpiyatına katıldı.

Kazakistanlı heykel sanatçısı Zhanna Nurgerbek kimdir?
1988 yılında Kazakistan'ın Astana şehrinde dünyaya geldi. 2018 yılında St.Petersburg İlya Repin Akademik Resim, Heykel ve Mimarlık Enstitüsü'nden mezun oldu. 2012 yılında T.K. Zhurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi'nin resim ve heykel fakültesinden mezun oldu.

2016 yılında St. Petersburg kentinde bulunan Kazakistan Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Astana'nın Birinci Cumhurbaşkanı Müzesi'nde “Umudun kanatlarında” isimli kişisel sergisini açtı. 2017 yılında Astana Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Müzesi'nde “Şafak” isimli kişisel bir sanat sergisini açtı. 2018 yılında Rusya'nın St.Petersburg'daki Sahne Sanatları Festivali'ne katıldı. St.Petersburg'da düzenlenen İtalya ve Rusya sanat akademilerinin uluslararası karma sergisine katıldı. Almatı şehrinde düzenlenen Kazakistan Sanatçılar Birliği'nin 85. Yıldönümüne adanmış “Kazakistan Heykeli” adlı sanat sergisine katıldı. 2019 yılında Almatı Art Lane galerisinde FIC adlı uluslararası İslam kültürü festivaline katıldı. "Kazakistan Modern Seramikleri" sanat sergisine katıldı. Almatı A. Kasteev Devlet Sanat Müzesi'nde düzenlenen “Enerji, gençlik, sanat” adlı genç sanatçıların uluslararası yarışmasına katıldı. Ayrıca İtalya'daki Metal Street Art sergisine katıldı.

Almatı kentinde düzenlenen Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği'nin 85. yıldönümüne adanmış sanat sergisine katıldı. St.Petersburg'daki "Zafer Günü" adlı sanat sergisine katıldı. "St.Petersburg Gençliği 2018 " sergisine katıldı. 2015 yılında St.Petersburg kentinde düzenlenen DREWOODlution adlı uluslararası ahşap mimarlık festivaline katıldı. Moskova'daki uluslararası "İnsan ve Hayvan" sanat sergisine katıldı. 2014 yılında Moskova'da düzenlenen uluslararası sanat haftası'na katıldı.

2012 yılında Pavlodar, Aktobe, Semey, Kokşetav, Karaganda, Kostanay, Ust-Kamenogorsk, Aktav, Almatı ve Nur-Sultan gibi şehirlerde “ART-Sapar” isimli karma seyahat sanat sergisine katıldı.