Kazakistanlı Sanatçı Orazbek Yessenbayev’in Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Hazırladığı ‘Görünüm’ İsimli Kişisel Resim Sergisi Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2020, 16:30
Son düzenleme: 26 Şubat 2020, 15:37


Kazakistan sanatçısı Orazbek Yessenbayev’in Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırladığı ‘Görünüm’ isimli farklı türlerde (yağlıboya resimler, ipek üzerine tükenmez kalem) 50 eserden oluşan kişisel resim sergisi 27 Şubat 2020 Perşembe günü saat 08.30’da Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kazakistan sanatçısı Orazbek Yessenbayev’in Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırladığı ‘Görünüm’ isimli farklı türlerde (yağlıboya resimler, ipek üzerine tükenmez kalem) 50 eserden oluşan kişisel resim sergisi Diş Hekimliği Fakültesi sergi salonunda yer alacak.

Kazakistanlı sanatçı Orazbek Yessenbayev eserlerinde herhangi bir türle sınırlı kalmayı tercih etmiyor. Sanatçı, grafik, heykel, resim, sanat ve el sanatlarına tabidir. Sanatçı sergide kendine özgü bir şekilde yürütülen bir dizi yeni eser sunuyor (tükenmez kalemle ipek boyama, plastik)

Sanatçı eserlerinde bilgilendirme, ifade etme, dürüstlük ve bütünlükten etkileniyor. Yesenbaev’in çalışmalarının konuları, halkının tarihi hakkındaki bilgiye, bağımsız anlayışına ve mevcut zor, bazen dramatik küreselleşme koşullarında önemli olan yüksek ahlaki ulusal kültürel değerleri korumak adına samimi ve tutarlılığa tanıklık ediyor. Sanatçı eserlerinde eşsiz bir Kazak kültürü vizyonunu, anavatanına olan sevgisini, doğasını, hayata karşı tutumunu ve ruhunu aktarıyor.

Orazbek Yessenbayev Kimdir?
27 Şubat 1960 yılında Kazakistan'da dünyaya geldi.1983 yılında Alma-Ata kentinde bulunan Gogol Sanat Koleji'nden mezun oldu.1986-1993 yılları arasında Zhurgenov Almatı Devlet Tiyatrosu ve Sanat Enstitüsü'nde okudu.2011-2015 yılları arasında Symbat Akademisinde öğretmenlik yaptı. Kazakistan Cumhuriyeti Sanat Akademisi ve Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği üyesidir.1980 yılından itibaren ulusal ve uluslararası sanat sergilerine katılmaktadır. 2004 yılında Almatı şehrinde “Vernisaj” adlı kişisel sanat sergisini açtı.

2012 yılında A.Kasteev Müzesi'nde düzenlenen “Kazakistan Cumhuriyeti'nin 20 Yıllık Bağımsızlığı” ve “Kazakistan Destanı” adlı sanat sergilerine katıldı. Bulgaristan’nın Sofya kentinde düzenlenen "Lessendra" adlı uluslararası sanat sergisi yarışmasına katıldı. 2019 yılında «Triple Memory» kişisel sanat sergisini açtı.