Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin Ana Vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yaşı Onuruna 100 Eseri Bir Araya Getiren İki Sergisi, Başbakan Ünal Üstel Tarafından 27 Ekim Cuma Günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda Açılacak
Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2023, 14:24

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçılarının imzasını taşıyan “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Ekim Sergisi” ile Kazak sanatçı Mariia Raskin’nin “Kıbrıs’ın İlham Kaynağı” adlı kişisel resim sergisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yaşı onuruna 100 eseri sanatseverlerle buluşturacak.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü onuruna 100 eseri sanatseverlerle buluşturacak. Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçılarının imzasını taşıyan “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Ekim Sergisi” ile Kazak sanatçı Mariia Raskin’nin “Kıbrıs’ın İlham Kaynağı” adlı kişisel resim sergisi, Başbakan Ünal Üstel tarafından 27 Ekim Cuma günü, saat 15.00’te Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 21 akademisyen sanatçısının özel olarak hazırladığı “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Ekim Sergisi”, resim, heykel, seramik, vitray ve baskı resimlerinden oluşan zengin bir koleksiyonu bir araya getiriyor.

Kazak sanatçı Mariia Raskin’nin “Kıbrıs’ın İlham Kaynağı” adlı kişisel resim sergisi ise tuval üzerine akrilik ve doku macununun kullanıldığı karışık teknik ile yapılmış eserleri sanatseverlerle buluşturuyor. Kuzey Kıbrıs’ın olağanüstü doğa güzellikleri minimalist manzaralar şeklinde eserlerine yansıtan Mariia Raskin’nin “Gizli Portreler” adlı soyut resim serisi de sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Eserlerinde izleyiciye enerji ve huzurun zıt kombinasyonunu hissettirmek için geniş dikkatli detaylar kullanan Mariia Raskin’in eserleri; ABD, Almanya, Türkiye ve Rusya’da özel koleksiyonlarda yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü onuruna düzenlenen sergiler, 20 Kasım’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Prof. Dr. Erdoğan Ergün: “Halkımızı, eşsiz eserleri bir araya getirecek olan sergilerimizin açılışına katılarak Cumhuriyetin 100’üncü yıl coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz.”
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin iki sergiyi aynı anda sanatseverlerle buluşturacağı etkinlikte, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin akademisyen sanatçılarının eserlerini bir araya getiren “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Ekim Sergisi”nin küratörlüğünü Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÜNSEL Sanat Müzesi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Ergün üstleniyor. “Cumhuriyetin 100’üncü yaşı, bütün meslektaşlarımda olduğu gibi bende de büyük bir heyecan ve coşku yaratıyor. Açılışını yapacağımız sergilerimizle hissettiğimiz bu coşkuyu sanatseverlere de aktarmak istiyoruz” diyen Prof. Dr. Erdoğan Ergün, “Halkımızı, eşsiz eserleri bir araya getirecek olan sergilerimizin açılışına katılarak Cumhuriyetin 100’üncü yıl coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.